Normal_ouderenzorg_ouderen

Volgende week maandag 8 april kunnen honderd nieuwe medewerkers van ouderenzorginstelling Noorderbreedte het eerste opleidingscertificaat voor woonzorgondersteuner in ontvangst nemen. De opleiding van ROC Friese Poort is door Noorderbreedte aangeboden aan de medewerkers. De komst van de nieuwe personeelsleden maakt het mogelijk om de werkdruk onder bestaand personeel te verlagen. Dit melden Noorderbreedte en Skipr. 

Werkdruk verlagen

Een woonzorgondersteuner richt zich niet op de zorg, maar op de dagelijkse ondersteuning aan ouderen bij het eten, huishouden en bij de kleinere dagelijkse activiteiten. Ouderen en familieleden kunnen de woonzorgondersteuner overdag en ‘s avonds aanspreken voor hulp, zodat andere zorgverleners daarin kunnen worden ontlast. Verpleegkundigen en verzorgenden hebben hierdoor meer tijd te besteden aan hun eigen taken, wat ten goede komt van het welzijn van de oudere bewoners.

NOG EENS 60 NIEUWE MEDEWERKERS

In februari is nog een groep van zestig nieuwe medewerkers met het scholingstraject gestart. ROC Friese Poort organiseert hiervoor zes bijeenkomsten op de verschillende vestigingen van de school. Deze groep kan zeer binnenkort ook een certificaat in ontvangst nemen.

ROC Friese Poort heeft vier opleidingslocaties in Friesland en twee in Flevoland. Het biedt voor ongeveer 15.000 studenten ruimte om een opleiding te volgen en geeft ook volwassenenonderwijs, cursussen en trainingen. Noorderbreedte met name korte en langdurige zorg aan Friese ouderen, dagbesteding en dagbehandelingen.

Door: Nationale Zorggids