Normal_justitie__rechtbank

Horrordokter Fred B. uit Huissen bij Arnhem moet alsnog de cel in. Hij ging in cassatie, omdat hij vindt dat zijn celstraf te zwaar is. B. die zich voordeed als neparts en een vrouw zo bijna 100.000 euro afhandig maakte, stelt dat zijn slachtoffer te goedgelovig was. Als het aan hem ligt wordt dwaasheid niet beschermd door het strafrecht. Hier ging de Hoge Raad niet in mee. Dit meldt Medisch Contact. 

De Hoge Raad is van mening dat de vrouw in kwestie door de neparts is opgelicht. Zij had niet kunnen weten dat hij geen echte dokter was, aangezien zij hem in 34 keer in ‘zijn’ praktijk (in werkelijkheid de massagesalon van zijn vrouw) bezocht. Nooit had zij gedacht dat de man haar aan het oplichten was.

Zodoende wist B. haar te vertellen dat ze borstkanker had en voor een operatie naar China moest. De ‘arts’ bezocht China en gebruikte briefpapier dat hij uit een Chinees ziekenhuis had gehaald. Bovendien vervalste hij handtekeningen en e-mailadressen. Het slachtoffer betaalde B. 60.000 euro voor de benodigde behandeling. Daarna wist hij haar ook wijs te maken dat ze schildklierkanker had waarvoor hij haar kankerwerende matjes aansmeerde. 

In 2017 ging de man al in beroep tegen de uitspraak, maar ook toen werd niet meegegaan in zijn beredenering. 

Door: Nationale Zorggids