Normal_logo_menzis_logo

PGGM-directeur Finance & Control Dirk Jan Sloots wordt met ingang van augustus 2019 de nieuwe CFRO van zorgverzekeraar Menzis. Als lid van de raad van bestuur gaat hij invulling geven aan de strategie en financiële koers van de organisatie. PGGM is net als Menzis een coöperatie zonder winstoogmerk. Sloots neemt de taken van Frank Janssen over, die per 1 juni overgaat naar Keolis Nederland. Dit meldt Menzis. 

Strategische bijdrage

Ruben Wenselaar, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Menzis: “Met Dirk Jan Sloots halen we niet enkel een financieel onderlegde bestuurder binnen, maar tevens een man die mede een goede bijdrage zal leveren aan de strategie van Menzis.” Peter van Lieshout, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Menzis, vult aan: “Hij heeft een brede oriëntatie op verzekeren en op zorg. Tevens toont hij zich een goede gesprekspartner op het gebied van de vraagstukken en ontwikkelingen voor zorgverzekeraars. Zijn ervaringen met financiën, risicomanagement, IT, bedrijfsvoering en (executie van) strategie binnen de financiële dienstverlening en zorg zijn van grote toegevoegde waarde.”

Sloots studeerde Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde hij de postmasteropleiding tot Actuaris AG. Sinds 2002 bekleedt hij bij PGGM verschillende functies. Vanaf 2017 kan hij ook lid van de raad van toezicht van de Santiz ziekenhuizen op zijn cv bijschrijven. Uit deze functie zal hij terugtreden voor hij begint bij Menzis.

Door: Nationale Zorggids