Normal_cosmetische_operatie__plastische_chirurgie

Het mag niet, maar zo’n drie- tot vijfhonderd tandartsen bieden botoxbehandelingen aan in hun praktijk. Onlangs oordeelde het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in een specifieke zaak dat tandartsen niet bevoegd zijn voor het injecteren van botox buiten het mondgebied en dus niet de titel cosmetisch arts mogen dragen. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

In deze specifieke zaak gaat het om een vrouw die een cosmetische kliniek runt, maar eigenlijk tandarts is. Een cliënte die na de behandeling zeer ontevreden was over de behandeling door deze vrouw, spande een zaak aan. Het tuchtcollege oordeelt dat de vrouw geen botoxinjecties of fillers meer mag plaatsen op plekken waar tandartsen geen bevoegdheid hebben. Dus alles buiten het mondgebied is verboden terrein.

De vrouw is van plan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Allereerst omdat ze zegt verkeerd te zijn geïnformeerd over het dragen van de titel cosmetisch arts én omdat ze vindt dat juist tandartsen botox en fillers moeten kunnen plaatsen. “Gewone artsen zijn bang voor concurrentie. Er wordt met twee maten gemeten.” Er staat haar nog een pittig gesprek te wachten met de Nederlandse Vereniging voor Dento Faciale Estethiek. De vereniging, waar mevrouw lid van is, neemt het haar kwalijk dat ze misbruik heeft gemaakt van haar titel. 

Door: Nationale Zorggids