Normal_roken_sigaret

De twee longartsen die de website TabakNee beheren hebben dringend geld nodig om de kritische pagina in de lucht te houden. Ze zijn een crowdfunding gestart om het benodigde geld op te halen. Dit meldt Trouw.

Sinds KWF Kankerbestrijding de stichting van de longartsen Wande de Kanter en Pauline Dekker niet meer financieel ondersteunt, verkeert TabakNee plots in geldnood. De vrouwen zijn echter niet van plan om te stoppen en hebben nog altijd als doel een rookvrije generatie te realiseren. “We hebben onze achterban nooit om geld gevraagd, maar nu is het keihard nodig”, schrijven De Kanter en Dekker. Ze hebben 100.000 euro nodig, waarvan de eerste 10.000 al binnen is. Digitale zorginstelling Ksyos heeft deze gulle donatie gedaan.

Begin dit jaar wees Alliantie Nederland Rookvrij beide vrouwen de deur. Eén van de initiatiefnemers, de Hartstichting, zei de stichting en website niet bij de alliantie te vinden horen. KWF, Longfonds en de Hartstichting zouden liever een minder confronterende koers varen. Eerder al staakte KWF de subsidie aan TabakNee. Dit had eveneens te maken met de kritische insteek van de site. 

Door: Nationale Zorggids