Normal_politiebordje_politie

In hoog tempo bestal de 28-jarige Delftse als thuiszorgmedewerkster kwetsbare mensen die zij geacht werd te helpen, zo stelt het OM. Dat zij daarbij keer op keer werd ontslagen leek haar niet te deren. De officier van justitie eiste woensdag 18 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen de vrouw. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM). 

Tussen november 2017 en juni 2018 was de Delftse in dienst bij maar liefst vijf verschillende thuiszorginstellingen in Den Haag, Gouda en Rotterdam. En telkens werd zij daar ontslagen nadat kort na haar aantreden meldingen van diefstal binnenkwamen.

De getroffen cliënten repten allemaal over hetzelfde opvallende gedrag. Ze beschreven hoe de vrouw vrijwel direct zoekend rondkeek in de woning en zonder aanleiding ineens doorliep naar een kamer buiten zicht. Daarbij hoorden ze haar ook vaak rommelen in lades.

Onder de douche

Doordat ze onder de douche waren gezet of weinig mobiel waren, konden de bewoners haar niet zo snel volgen. Een oudere dame probeerde dat nog met de traplift, toen de Delftse plotseling naar boven liep. Maar daar gingen minuten overheen en in die tijd had de vrouw al toegeslagen. Daarbij had ze het volgens het OM vooral voorzien op sieraden en geld.

Na de zoveelste melding zette de politie op 7 juni 2018 een lokwoning in die voorzien was van camera’s. Een daar aanwezige bedlegerige cliënt was in werkelijkheid een agent. Op de camerabeelden was te zien hoe de vrouw al binnen vier minuten geld pakte uit een portemonnee in de woonkamer. Hierna werd ze op heterdaad aangehouden.

Geconfronteerd met de camerabeelden bekende de Delftse de diefstal. De andere gevallen ontkende zij echter. Maar volgens de officier van justitie zijn tenminste acht diefstallen bewijsbaar. Daar komt nog bij dat de vrouw sinds haar aanhouding een nieuw strafbaar feit heeft begaan. Toen haar voorarrestwas opgeheven, deed ze een vergeefse poging om weer als thuiszorgmedewerkster aan de slag te gaan. Zij vervalste een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Schadevergoeding

 

Zij eiste dan ook tegen de verdachte achttien maanden cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk). Verder mag zij van het OM drie jaar lang niet als thuiszorgmedewerkster aan de slag. Doet zij dat toch, dan moet zij alsnog zes maanden de cel in. Ook vroeg de officier om een schadevergoeding aan de slachtoffers van 2.600 euro.

Door: Nationale Zorggids