Logo_logo_veilig_thuis

Veilig Thuis IJsselland maakt zich zorgen over de snel groeiende wachtlijst. Aan de deelnemende gemeenten is 260.000 euro voor extra personeel gevraagd. De organisatie heeft hen verzocht om zo snel mogelijk te beslissen over de extra financiën.

Zo'n honderd meldingen en adviesvragen kunnen op dit moment niet behandeld worden. Er geldt een wachttijd van meer dan vier weken. Directeur Ellen Rooijers van Veilig Thuis IJsselland noemt de situatie zorgelijk. "Het is niet goed als zaken blijven liggen. Mensen melden het niet voor niets," zegt zij in De Stentor.

Stijging meldingen

Sinds dit jaar wordt van professionals verwacht dat zij ernstige situaties van huiselijk geweld en kindermishandeling altijd melden bij Veilig Thuis, ook als ze zelf al hulp in gang hebben gezet. Dit zou hebben geleid tot een stijging van het aantal meldingen bij Veilig Thuis IJsselland met 35 procent. Die stijging is hoger dan verwacht.

Vragen

De Christenunie in Zwolle stelde in februari al vragen aan het college over de wachtlijst. De wethouder gaf toen aan te verwachten dat deze voor de zomer zouden zijn weggewerkt. Veilig Thuis IJsselland werkt in Zwolle, Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland.

Door: Nationale Zorggids