Logo_logo_vilans

De raad van toezicht benoemt prof. dr. Mirella Minkman tot bestuurder van kennisorganisatie voor de langdurende zorg Vilans. Minkman volgt prof. dr. Henk Nies op. De bestuurswissel gaat per september 2019 in. Dit meldt Stichting Vilans.

De raad van toezicht van Vilans is verheugd met de benoeming van Minkman. Voorzitter Elmer Mulder: “Mirella Minkman heeft haar sporen binnen en buiten de organisatie meer dan verdiend. En bovendien voorzie ik dat de complementariteit van Annelies Versteegden en Mirella Minkman als team in de nieuwe raad van bestuur heel goed gaat werken.”

Nieuwe koers

Bestuursvoorzitter Annelies Versteegden vult aan: “Hiermee benoemen we niet alleen een zeer kundige en fijne collega met groot academisch netwerk, maar zetten we een belangrijke stap in onze nieuwe koers. Dat is nodig want de zorg verandert de komende jaren ingrijpend. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en de maatschappij wordt steeds complexer. Als hoogleraar Innovatie van Organisatie en Bestuur van Langdurende Integrale Zorg is Mirella internationaal een autoriteit op het gebied van geïntegreerde zorg. In de jaren dat ze al bij Vilans werkzaam was, hebben we een goede klik en zeer productieve en constructieve werkrelatie opgebouwd.”

Bestuurlijke opgave

Volgens Minkman vraagt de maatschappij om verbindingen tussen burgers, professionals, leiders en alle andere domeinen om goede zorg te houden. “De digitalisering zal haar kracht op alle facetten van het leven laten zien. Daarmee zal de behoefte aan valide, real-time en data-driven kennis groot zijn. Deze opgave is tevens een bestuurlijke uitdaging voor Vilans en daar wil ik zeer graag aan bijdragen. Mijn kennis en ervaring die ik heb opgebouwd bij Vilans als directeur Innovatie en Onderzoek, en daarvoor als programmaleider Ouderenzorg/Zorg voor Beter en in mijn werk bij het Kwaliteitsinstituut CBO, leggen hiervoor een solide en bruikbare basis.’

Stichting Vilans biedt langdurige zorg aan onder andere ouderen en mensen met een beperking. Ook in de eerstelijnszorg is Vilans actief, net als in de samenwerking met gemeenten en het onderwijs.

Door: Nationale Zorggids