Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg

NU’91, de bond voor de mensen in de zorg, heeft maandagavond 2 september in een bijeenkomst met de ledenraad en leden van klankbordgroepen gesproken over het wetsvoorstel BIG-2. De conclusie van deze bijeenkomst - én de uitkomst van de onlangs gehouden ledenenquête over het wetsvoorstel – is unaniem dat het wetsvoorstel BIG-2 van tafel moet. Dit meldt NU’91.

Volgens de bond is overduidelijk dat er geen draagvlak is voor functiedifferentiatie via de wet en de toevoeging van een extra BIG-register. NU’91 zegt zich te realiseren dat het de laatste jaren onvoldoende bezig is geweest met de beroepsinhoud. Daarom is op 2 september afgesproken dat de organisatie haar positie op het gebied van de beroepsinhoud weer terugpakt. Daarom wordt het actiecomité ‘Wet BIG-2 in de overgang’ aangetrokken als adviseur.

Sterke beroepsgroep

Met de kennis van nu is NU’91 tot nieuwe inzichten gekomen en had het andere keuzes gemaakt. De organisatie neemt het signaal van haar leden uitermate serieus en wil terug naar haar ‘roots’ door voor een sterke beroepsgroep vanuit beroepsinhoud én goede arbeidsvoorwaarden te staan. 

Door: Nationale Zorggids