Logo_fnv_logo

Cao-onderhandelaar Elise Merlijn van vakbond FNV vindt Ad Melkert, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), zich achter het kabinet verschuilt. Melkert klopte eind vorige week via een brief aan bij het kabinet voor extra geld voor ziekenhuismedewerkers. De FNV vindt dat hij de eigen verantwoordelijkheid van ziekenhuizen daarmee afschuift. Dit meldt de vakbond. 

“Dit is een afleidingsmanoeuvre”, aldus Merlijn. “Ze leggen de bal bij Rutte. In plaats van dit trucje waarmee ze willen laten zien dat ze het niet kunnen betalen, kunnen de werkgevers beter hun laatste loonbod van tafel halen. Om verdere arbeidsonrust te voorkomen, kunnen ze beter weer gaan overleggen met de bonden.”

FNV wil een goede cao voor een beroepsgroep die belangrijk werk doet in de maatschappij en daar ‘karig voor wordt beloond’. Volgens de vakbond is de beloning zo karig, dat er daardoor achtduizend vacatures openstaan. Als het aan de bond ligt, neemt de NVZ het eigen financieel beleid nog eens goed onder de loep. 

Door: Nationale Zorggids