Normal_geld_rekenmachine_belasting

Interim-bestuurder Bart Bemelmans van ggz-instelling Pro Persona vreest dat een noodzakelijke samenvoeging van afdelingen zorgt voor vertrekkende werknemers. Daarom roept hij hen op om alsjeblieft bij de organisatie te blijven. Pro Persona kampt met financiële problemen en personeelstekorten en is daarom genoodzaakt om sommige afdelingen te fuseren. De organisatie zegt geen winst te maken. Al het geld dat van zorgverzekeraars komt wordt besteed aan salarissen, deels omdat de ingehuurde medewerkers flink meer geld kosten. Dit meldt de Volkskrant. 

Afgelopen week lichtte Bemelmans de Edese medewerkers van de Gelderse zorginstelling in over de aanstaande reorganisatie. Hij snapt dat de werkdruk hierdoor stijgt, maar hij hoopt dat mensen willen blijven. “Laat me weten wat jullie nodig hebben.”

Crisisdienst 

De gesloten afdeling voor acute crisis-ggz en minder besloten plekken voor ouderen met psychiatrische en lichamelijke problemen sluiten waarschijnlijk in Ede. Dit betekent dat patiënten en medewerkers hiervoor naar Arnhem moeten. Bemelmans denkt dat een grotere afdeling diverse voordelen kan hebben. Zo zijn ze volgens hem kwalitatief beter en werken ze efficiënter.

Groot verloop van psychiaters

Hoewel de zorgverleners de situatie begrijpen, vrezen ze voor hun patiënten. “Als ik in de crisisdienst werk, wil ik bedden achter de hand hebben en niet mensen in acute nood helemaal naar Arnhem moeten brengen. Veel familieleden hebben geen geld om daar op bezoek te gaan.” Wat velen ook zorgen baart is het grote verloop onder psychiaters in Ede. Een belangrijke professional die noodzakelijk is op de crisisdienst. Directeur Joke Groeneweg van de locatie in Ede weet dat vacatures hiervoor opgevuld moeten worden, maar ziet dat psychiaters onregelmatige diensten niet aantrekkelijk vinden. Daar moet dus een oplossing voor gevonden worden.

Door: Nationale Zorggids