Normal_onderzoek_wetenschap_lab

Huisartsen en patiënten in West-Brabant zijn niet blij met VGZ. De zorgverzekeraar is voornemens om zonder overleg het contract met het huisartsenlaboratorium (diagnostisch centrum) Star-SHL op te zeggen. Huisartsen in de regio zijn al jarenlang tevreden met de samenwerking met het lab, maar als het aan VGZ komt daar per 1 januari 2021 een einde aan en nemen het Amphia Ziekenhuis en Bravis Ziekenhuis de lab-werkzaamheden over. Dit meldt BN de Stem. 

In Breda trokken huisartsen eerder al aan de bel over de voorgenomen beëindiging van het contract door VGZ. Nu dreigen meer en meer huisartsen in de regio hun patiënten voor een andere verzekeraar te laten kiezen. “Als VGZ dit plan doorzet, wordt het een enorme puinhoop. Dan moet ik dus eerst aan een patiënt gaan vragen waar hij of zij verzekerde is, voordat ik kan doorverwijzen”, zegt een verontruste huisarts uit Ossendrecht.

Verslechtering van zorg

Hij vreest ook dat de zorg er slechter op wordt als huisartsen niet meer kunnen samenwerken met Star-SHL. De huidige samenwerking verloopt goed en systemen zijn op elkaar afgestemd. De huisartsen betwijfelen of de samenwerking met de ziekenhuizen even voorspoedig zal verlopen. 

Door: Nationale Zorggids