Normal_foto_persbericht_opleiding_sportgeneeskunde

Vanaf begin volgend jaar biedt de St. Anna Zorggroep een opleidingsplaats Sportgeneeskunde aan. Onlangs heeft de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS), onderdeel van de KNMG, besloten sportarts Hans van Kuijk te erkennen als opleider en daarmee het St. Anna de status van opleidingsziekenhuis te geven. Deze toewijzing onderstreept de jarenlange expertise die het St. Anna heeft op het gebied van sport en bewegen.

 

“Een sportarts is een breed opgeleid medisch specialist. Vandaar dat meerdere collega-specialisten uit het St. Anna Ziekenhuis en huisarts Tom de Rooij uit Geldrop bijdragen aan deze opleiding”, aldus Hans van Kuijk, hoofdopleider en als sportarts werkzaam bij medisch sportgezondheidscentrum TopSupport (Eindhoven). Het St. Anna Ziekenhuis en TopSupport behoren beiden tot de St. Anna Zorggroep.

Expertisecentrum voor sport- en beweegzorg

De opleidingsplaats past bij de strategische koers van de zorggroep . “Het is fantastisch om te zien hoe mijn voorgangster Ingrid Wolf zich samen met de betrokken sportmedische professionals heeft ingespannen voor het binnenhalen van deze opleidingsplek. Eén van onze speerpunten is Sport en Bewegen. Het St. Anna Ziekenhuis wil samen met TopSupport uitgroeien tot hét expertisecentrum voor sport- en beweegzorg. Daarnaast zetten wij in op slimme samenwerking binnen onze zorggroep en met externe (zorg)partners. De aan het ziekenhuis toegewezen opleidingsplaats Sportgeneeskunde geeft aan beide ambities een geweldige impuls”, aldus Luc van den Akker, interim-voorzitter raad van bestuur.

Verantwoord sporten en bewegen

Iedereen - jong of oud en van ieder sportniveau - kan met blessures, medische problemen of vragen rond verantwoord sporten en bewegen bij een sportarts terecht. Sportartsen verrichten (blessure)consulten, nemen preventieve sportmedische onderzoeken en inspanningstesten af, verzorgen de sportmedische begeleiding van teams of individuele sporters en begeleiden de revalidatie van mensen met een chronische aandoening.

Door: Nationale Zorggids
Foto: St. Anna Zorggroep