Normal_rss_entry-200923

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) steunt de oproep van longartsen voor een totaalverbod op e-sigaretten in Nederland. De NVK stelt dat de e-sigaret jongeren verleidt te beginnen met vapen (dampen) en dat daardoor het risico op nicotineverslaving groter wordt.

De kinderartsen stellen ook dat er geen hard bewijs is dat de e-sigaret helpt bij het stoppen met roken. De vereniging wijst er verder op dat de nieuwste e-sigaretten hogere concentraties nicotine bevatten waardoor de verslaving kan toenemen.

Leon van den Toorn, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), pleitte maandag in het AD voor een totaalverbod op e-sigaretten. Hij zei dat het aantal mensen dat met klachten bij de longarts terechtkwam, is opgelopen van drie naar acht.

Ondoordacht en risicovol

De Esigbond van Nederlandse verkopers van elektronische sigaretten vindt de oproep om de elektronische sigaret in Nederland te verbieden "ondoordacht en risicovol". Volgens de Esigbond wordt consumenten met een verbod een aantoonbaar minder schadelijk alternatief voor de normale sigaret onthouden.

Door: ANP