Normal_geld__kluis__sparen

De Hoge Raad heeft oud-oncoloog Gerrit S. van het Erasmus MC in Rotterdam schuldig bevonden aan belastingontduiking. De man krijgt een celstraf van 15 maanden voor oplichting van de Belastingdienst. Daarnaast moet hij een bedrag van 500.000 euro terugbetalen, zo heeft de Hoge Raad besloten. Dit meldt Skipr.

Het geld dat de man verschool, was afkomstig van farmaceutische bedrijven. Hij ontving miljoenen euro’s die hij in de jaren ’80 en ’90 wegsluisde via een rekening in Luxemburg. De man liep uiteindelijk tegen de lamp toen de Belastingdienst onderzoek deed naar het gebruik van buitenlandse creditcards in Nederland. Hij spendeerde in 2010 ongeveer 158.000 euro via de Luxemburgse creditcard.

Geld in reservewiel in auto

Toen Luxemburg in 2013 het bankgeheim ging opheffen, besloot de man meerdere malen naar Luxenburg te reizen om zijn vermogen van de bank te halen. Zo wilde hij mogelijk voorkomen dat het geld aan hem gekoppeld zou worden. Het geld verstopte hij in het reservewiel van zijn auto. In de woning van de man is 750.000 euro aangetroffen. Zijn kinderen hebben ook geld op de bank gezet. Dit deden ze met het geld van hun vader, maar op hun eigen naam. Zo werd het vermogen gespreid en verscholen.

Door: Nationale Zorggids