Normal_ouderen_ouderenzorg

Pursers, stewards en stewardessen van KLM die na (langdurig) ziekte moeten re-integreren, kunnen dit sinds een halfjaar bij een verpleeghuis in Amsterdam doen. Cabinepersoneel hoeft zo niet meteen lange vluchten te verduren, maar kan zo op eigen snelheid wennen aan het werk. Vooralsnog betreft dit enkel een pilot tussen KLM en verpleeghuis Eduard Douwes Dekker. Dit meldt NOS. 

Vitaliteitsmanager Stella O’Sullivan van KLM kwam met het idee om cabinepersoneel na bijvoorbeeld een burn-out of operatie te laten re-integreren in een verpleeghuis. “Hun kernkwaliteiten, servicegerichtheid en klantgerichtheid hebben veel raakvlakken met de zorg. Hier kan het cabinepersoneel zich volledig richten op herstel. Het verpleeghuis is een perfect passende werkplek”, zegt O’Sullivan. Tot nu toe zijn er in het verpleeghuis dagelijks zo’n twintig stewards, stewardessen en pursers te zien die samen met ouderen wandelen en hen andere mooie momenten proberen te bieden.

Verlichting van werkdruk 

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid laat in een reactie weten enthousiast te zijn over de samenwerking en deze ook elders onder de aandacht te willen brengen. Het KLM-cabinepersoneel is geen vervanging voor de vaste zorgmedewerker, maar kan wel voor verlichting van de werkdruk zorgen. Zo heeft het personeel meer tijd en ruimte om aandacht te besteden aan de bewoner. 

Door: Nationale Zorggids