Logo_juzt

De gemeenten in West-Brabant zijn bereid gevonden om noodlijdende jeugdzorginstelling Juzt te redden van de afgrond. Hiervoor hebben zij gezamenlijk 15 miljoen euro beschikbaar gesteld. Ook het ministerie van Volksgezondheid levert een financiële bijdrage, liet minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vrijdag weten. Dit meldt BN de Stem. 

Dat de instelling nu voorlopig niet failliet gaat, betekent niet dat Juzt op dezelfde voet verder kan. De zeshonderd medewerkers zijn boos en voelen veel onzekerheid over hun toekomst en de toekomst van de kinderen voor wie ze zorgen.

Gemeenten zeggen contract op

De regio’s Bergen op Zoom en Roosendaal weten sinds 2015 al dat ze niet langer met Juzt willen samenwerken en kunnen het contract daarom per 31 december 2019 opzeggen. 98 procent van de jeugdzorg kan worden ondergebracht bij andere jeugdzorgaanbieders, zoals Koraalgroep en Crossroads. Nu West-Brabant-West, waaronder Bergen om Zoom en Roosendaal vallen, geen jeugdzorg meer afneemt van Juzt, zal de instroom van cliënten aldaar met 30 procent afnemen. Daarom moeten zo snel mogelijk panden van Juzt verkocht worden. 

Door: Nationale Zorggids