Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg

Werkgevers in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) willen minder jaarcontracten in hun sector en daarom krijgen zo veel mogelijk nieuwe werknemers vanaf 1 januari 2020 een vast contract aangeboden, inclusief een proeftijd van twee maanden. Dit meldt Skipr. 

Werknemers die nu nog een jaarcontract hebben, krijgen waar mogelijk (en geschikt) een vast contract aangeboden. Op dit moment hebben zo’n 100.000 mensen in de VVT een tijdelijk contract en de bedoeling is om dit aantal per augustus 2021 te hebben teruggebracht naar maximaal tien procent van de werknemers. Dit is bij voorkeur alleen personeel dat geen zorgtaak heeft.

“We kiezen voor ons personeel: dat ze goede salarissen krijgen en dat ze het fijn vinden om voor ons te werken. Duurzaam, dus voor de lange termijn. Want we hebben er ook niets aan als de werknemers bij ons vertrekken”, zegt brancheorganisatie ActiZ. De vakbonden die tegenover ActiZ zaten tijdens de cao-onderhandelingen zijn ook blij met de uitkomst omdat het medewerker zo meer zekerheid geeft. 

Door: Nationale Zorggids