Normal_dementie_mantelzorger

Zondag 10 november is het voor de 22ste keer de Dag van de Mantelzorg. Een speciale dag die door MantelzorgNL in het leven is geroepen om de 4,4 miljoen Nederlanders even in de schijnwerpers te plaatsen. Een grote groep mensen die dag in dag uit, het hele jaar door, voor een ander zorgen. Dit meldt MantelzorgNL. 

“Je bent mantelzorger, je wordt in de toekomst mantelzorger of je hebt straks zelf een mantelzorger nodig” vertelt Liesbeth Hoogendijk, bestuurder van mantelzorgorganisatie MantelzorgNL. “Oftewel, iedereen gaat in de toekomst met mantelzorg te maken krijgen. De meeste mantelzorgers ervaren gaandeweg dat intensief zorgen – zeker in combinatie een betaalde baan - zwaar kan zijn. En vaak vinden mantelzorgers het maar gewoon wat ze doen”. Maar het is juist bijzonder, vinden ze bij MantelzorgNL.

Waardering voor mantelzorgers

Het hele jaar staat degene voor wie gezorgd wordt centraal. Op de Dag van de Mantelzorg wordt de mantelzorger zelf in het middelpunt gezet om de waardering voor mantelzorgers uit te spreken. Overal in het land organiseren gemeenten, organisaties voor mantelzorgondersteuning en bedrijven activiteiten en ontvangen mantelzorgers (in welke vorm dan ook) een waardering.

Verras met een kaartje

MantelzorgNL roept iedereen op om de mantelzorgers in je eigen omgeving te verrassen. Vriendin, broer of buurvrouw; iedereen kent wel een mantelzorger die op 10 november even in de schijnwerpers mag staan. Dat hoeft niet groots te zijn. Stuur bijvoorbeeld een gratis kaartje via MantelzorgNL en Greetz; een speciale actie die mogelijk gemaakt wordt door HandicapNL, VVV-cadeaukaart en maaltijdservice apetito. Kijk voor het versturen van deze kaart en andere informatie op www.dagvandemantelzorg.nl 

Door: Nationale Zorggids