Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg

Verschillende ziekenhuizen en patiënten weten niet wat er woensdag 20 november tijdens de landelijke ziekenhuisstaking te gebeuren staat. De vakbonden die de staking organiseren laten niets van zich horen, waardoor patiënten ook niet afgebeld kunnen worden. Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar heeft daarom een bericht op haar website geplaatst en het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht brengt nu nog de deelnemende afdelingen in beeld, zodat patiënten met een afspraak zo snel mogelijk iets horen. Dit meldt de Telegraaf. 

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de organisatie waarmee de vakbonden in conflict zijn over het nieuwe cao, laat weten signalen te hebben ontvangen van ongeruste patiënten die niet weten waar zij aan toe zijn.

Gesprekken zijn gaande 

Op welke afdelingen precies wordt gestaakt kan CNV-bestuurder Joost Veldt niets zeggen. “Zo’n tachtig tot negentig procent van de ziekenhuizen doet mee aan de acties. De afspraken van patiënten zullen worden verzet als het personeel van een bepaalde afdeling het werk neerlegt. Daarover voeren we nog gesprekken met de ziekenhuizen.”

Patiëntenfederatie Nederland heeft wel meldingen ontvangen van ongeruste patiënten, maar noemt het aantal meldingen niet noemenswaardig. Dit omdat de staking op tijd is aangekondigd en veel afspraken uit voorzorg al zijn verzet. 

Door: Nationale Zorggids