Normal_hugo_de_jonge1

Vandaag komen jeugdzorgmedewerkers samen in Den Haag om zich uit te spreken over de problemen in de jeugdzorg. Hun doel is om in gesprek te gaan met minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. De medewerkers hebben oplossingen voor de problemen, maar dan moet de minister wel luisteren. Dit meldt Trouw. 

Het grootste probleem in de jeugdzorg zijn de wachtlijsten. Jeugdzorginstellingen hebben sinds de decentralisatie van de zorg flink moeten bezuinigen, terwijl er aan de andere kant continu om vernieuwing wordt gevraagd. Tosca Weinberg werkt sinds drie jaar (weer) in de jeugdzorg en ziet veel collega’s verdwijnen. “Twintig procent van mijn collega’s heeft dit jaar besloten iets anders te gaan doen. Van de nieuwelingen is de helft binnen een jaar de jeugdzorg weer uit.”

Deel decentralisatie teruggedraaid

Medewerkers in de jeugdzorg en de vakbonden zijn blij dat er sinds vorige week erkenning is voor de problemen en dat een deel van de decentralisatie weer wordt teruggedraaid. Toch betekende dit besluit niet dat de actiedag niet zou doorgaan. Immers, de medewerkers willen betrokken worden bij het beter maken van de jeugdzorg.

Door: Nationale Zorggids