Normal_jeugdzorg

Vierhonderd medewerkers van de Hoenderloo Groep met locaties in Hoenderloo in Deelen zitten medio 2020 zonder werk. Pluryn, waaronder Hoenderloo valt, is naarstig op zoek naar een oplossing voor de medewerkers die anders op straat komen te staan. Ook voor de tweehonderd jongeren, die in de open en gesloten jeugdzorg zitten, wordt gezocht naar een passende andere plek. Pluryn sluit het niet uit dat een groep jongeren terug naar huis kan of moet. Dit meldt de Telegraaf. 

De locaties van de Hoenderloo Groep hebben gezorgd voor een verlies van 4 miljoen euro. Het besluit om deze twee instellingen te sluiten is een gevolg van slechte kwaliteit van zorg en een nieuwe werkwijze van Pluryn waar Deelen en Hoenderloo geen deel van uitmaken.

Ophef over stilzitmaatregel

Bovendien deed de groep het vorig jaar zo slecht, dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) haar toezicht intensiveerde. De jeugdzorginstelling kwam met name in opspraak door een omstreden strafmaatregel waarbij kinderen die zich misdragen urenlang in complete stilte aan de eettafel moeten zitten. Ouders klaagden over kindermishandeling. Hoewel er het afgelopen jaar hard is gewerkt aan betere zorg, zijn er nog steeds gevaren, stelt Pluryn. 

Door: Nationale Zorggids