Aantal vacatures in de zorg stijgt

Uit onderzoek van vacaturesite Indeed blijkt dat zorgorganisaties flink meer behoefte hebben aan ambulancechauffeurs, basisartsen, dermatologen, gz-psychologen en operatieassistenten. Het aantal vacatures hiervoor is in 2019 hard gestegen ten opzichte van 2018. Dit meldt RTL Nieuws. 

De zorg is met name op zoek naar gz-psychologen. In de verslavingszorg was een stijging van 258 procent te zien in het aantal vacatures voor dit type psycholoog. Vacatures hiervoor kwamen in 2019 3,5 keer vaker voor dan in 2018. Vacatures voor operatieassistenten kwamen drie keer vaker voor. Ook het aantal posities voor ambulancechauffeurs, basisartsen, verpleegkundigen en dermatologen is flink toegenomen, maar in iets mindere mate.

Vraag blijft stijgen

“De afgelopen jaren is de druk op de zorg weer verder toegenomen met een aanhoudende vraag naar zorgpersoneel. Voor sommige functies is die vraag zelfs explosief. Het lijkt erop dat we de komende jaren een verdere toename van vacatures in die sector kunnen verwachten”, zegt Sander Poos van Indeed. 

Door: Nationale Zorggids