Normal_vrouwe_justitia__rechtszaak__rechtbank

Zorginstelling Antes heeft een zwangere medewerker terecht ontslagen. Niet omdat zij – zoals de vrouw zelf claimt – zwanger was, maar omdat de agogisch werker niet deed wat er van haar verwacht werd. Ze krijgt daarom niet de door haar geëiste schadevergoeding van 137.000 euro, maar moet opdraaien voor de proceskosten van de rechtszaak. Dit meldt de Telegraaf.

De voormalig agogisch medewerker van Antes zei dat haar zwangerschap haar belemmerde in het uitvoeren van haar dagelijkse werkzaamheden en dat haar werkgever hier geen concessies in deed. Antes is heel duidelijk: de vrouw deed simpelweg niet wat er van haar verwacht werd. Ze maakte smoesjes om maar niet op te hoeven komen dagen en kwam te laat op kantoor of ging te vroeg weer weg.

Klachten voor zwangerschap

Volgens de rechtbank staat Antes in haar recht om de vrouw te ontslaan. Zelfs voordat de zwangerschap bekend was, stuurde de werkgever haar mailtjes waarin aandacht werd gevraagd voor haar tekortkomingen. In één mail is haar leidinggevende heel duidelijk naar zijn of haar meerderen: “Deze dame willen we dus niet meer.” Deze zin volgde op een opsomming van haar diensturen die dag. 

Door: Nationale Zorggids