Huisarts uit Brunssum voor derde keer opgepakt voor mogelijk misbruik patiënt

Een huisarts uit het Limburgse Brunssum is afgelopen maandag opgepakt omdat hij zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan misbruik van één van zijn patiënten. In 2018 en 2019 werd hij ook al aangehouden omdat de politie aangiftes had ontvangen over het wangedrag van de huisarts. Het verhoor van de huisarts vindt deze week plaats. Dit meldt NU.nl.

Eind vorig jaar kwamen er twee meldingen binnen over seksueel wangedrag van de man. Dat brengt het aantal aangiftes tegen de huisarts op vier. In 2018 en 2019 kwamen de eerste twee aangiftes binnen. De eerste vrouw verklaard dat de man niet alleen haar borsten heeft betast maar ook bij haar is binnengedrongen. Zij was toen bij verminderd bewustzijn. In de rechtbank werd een fout gemaakt bij de tenlastelegging. Hierdoor werd de man niet veroordeeld. Momenteel loopt er nog een hoger beroep tegen de man.

‘Grensoverschrijdend gedrag door werkdruk’

In 2019 was er opnieuw aangifte tegen de man. De huisarts is toen in vrijheid gesteld tijdens de voorgeleiding omdat er volgens het Openbaar Ministerie (OM) geen sprake was van ernstige bezwaren. Wel is de huisarts afgelopen maand voor twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk, geschorst door de tuchtrechter. “Verweerder kan het grensoverschrijdende gedrag niet anders verklaren dan als gevolg van werkdruk.” Hij zegt maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen.

Door: Nationale Zorggids