Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

Zorgpersoneel in de provincie Friesland wordt gevraagd om niet naar hun werk te komen als zij koorts hebben of kampen met luchtwegklachten. Deze oproep wordt deze week gedaan door stuurgroep Infectiepreventie Friesland na aanleiding van het coronavirus. Wie ziek is moet contact opnemen met de huisarts en zich laten testen op Covid-19. Dit meldt Leeuwarder Courant.

Om het risico op een uitbraak van het coronavirus te verkleinen, mogen de werknemers met koorts en luchtwegklachten niet op het werk verschijnen. In de zorg is een grote groep patiënten en cliënten die door een slechtere algehele gezondheid of verminderde weerstand sneller ziek wordt. Dit geldt voor de gewone griep maar ook voor het coronavirus. Wanneer zorgverleners vanuit hun plicht om zorg te verlenen toch ziek op hun werkplek verschijnen, zou besmetting met anderen niet uitgesloten kunnen worden.

Nog geen zorgen voor scholen en schoolgaande kinderen

GGD Fryslân heeft brieven gestuurd naar scholen en de ouders van schoolgaande kinderen. Zij hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken en er is geen reden voor extra maatregelen. Zieke kinderen die niet in contact zijn geweest met patiënten met het coronavirus en die niet in besmette gebieden zijn geweest, hoeven niet thuisgehouden te worden als zij niet helemaal fit zijn.

Door: Nationale Zorggids