Normal_werken_computer_studeren_rapport_administratie

De Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind, JADOS, Frankelandgroep, Stichting het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en Medical Groep zijn uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2019-2020 in het de zorg. Dat meldt Effectory op basis van haar jaarlijkse Beste Werkgevers onderzoek.

In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden meer dan 500.000 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’. Dit keurmerk is alleen te behalen door wat eigen medewerkers over hun organisatie als werkgever zeggen. De winnaars per branche mogen zich nu een jaar lang ‘Beste Werkgever 2019-2020 noemen.

Beste Werkgever van Nederland

Op 18 maart maakt Effectory tijdens het Happy People – Better Business event  bekend wie van alle branchewinnaars de hoogste score heeft gekregen en dus de Beste Werkgever van Nederland is. Dat gebeurt binnen twee categorieën: organisaties met meer of minder dan 1.000 medewerkers.

Goed werkgeverschap

Beste Werkgevers blijken een aantal zaken gemeen te hebben. Ze hebben over het algemeen een inspirerende directie, weinig managementlagen en een aansprekende missie. Ze geven hun specialisten veel verantwoordelijkheid en hinderen hen niet met onnodige regels. Ze delen informatie over bijvoorbeeld de omzet, winstgevendheid of klanttevredenheid, zodat medewerkers een duidelijk kader hebben om zichzelf en de organisatie te verbeteren.

Beste Werkgevers maken bovendien vaker gebruik van sociale innovatie: ze vragen hun medewerkers hoe het werk sneller, goedkoper, slimmer en klantgerichter kan gebeuren. Om al dit soort redenen is het bij Beste Werkgevers volgens de ervaringsdeskundigen prettig werken.

Goede werkgevers hebben bevlogen werknemers

Beste Werkgevers hebben medewerkers die bevlogen zijn, met plezier hun werk doen en zich bij de organisatie betrokken voelen. Ze krijgen energie van hun werk en ervaren daardoor een lagere werkdruk. Dat komt tot uiting in een lager verzuim, een hogere verloopbestendigheid en een grotere klantgerichtheid. Het Beste Werkgevers Keurmerk maakt het voor organisaties eenvoudiger om nieuw talent te werven.

Door: Nationale Zorggids