Ontdek de zorg in pop-upstore Utrecht CS

Van 10 tot en met 21 maart opent de Ontdekdezorgpop-upstore zijn deuren in de centrale hal van Utrecht Centraal Station. De Ontdekdezorgpop-upstore is een initiatief van veertien regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn, samenwerkend in RegioPlus. Met deze opvallende winkel, op één van de drukste plekken van Nederland, vraagt RegioPlus aandacht voor de Ontdekdezorgweek. Deze vindt van 16 tot en met 21 maart plaats in het hele land. Op dinsdag 10 maart om 14.15 uur wordt de Ontdekdezorgpop-upstore feestelijk geopend door wethouder Maarten van Ooijen van de Gemeente Utrecht en zorg- en welzijnsprofessionals. Dit meldt RegioPlus.

Bezoekers aan de Ontdekdezorgpop-up store kunnen kennismaken met de verrassend veelzijdige wereld van Zorg en Welzijn, bijvoorbeeld door het doen van de 'Z-factor'-test. Zijn ze geschikt voor leren en werken in zorg en welzijn? Hebben ze bijvoorbeeld inlevingsvermogen en zijn ze initiatiefrijk, communicatief en teamgericht? Kortom: hebben ze de Z-factor?
 

Werken in Zorg en Welzijn

 
Daarnaast zijn er in de pop-upstore loopbaancoaches aanwezig voor inhoudelijke vragen en kunnen ‘klanten’ in gesprek met onze zorgambassadeurs, die zelf al jaren in de sector werken. Op het Ontdekdezorgpodium zijn elke dag verrassende dingen uit zorg en welzijn te zien en te horen. Zo geeft Stichting Appeltaartconcerten een aantal voorstellingen en zijn er verassende innovaties uit de sector van onder andere CRDL en het Fietslabyrint te zien.
 

Ontdekdezorgweek

 
De Ontdekdezorgweek is de nieuwe naam van de Week van Zorg en Welzijn. RegioPlus organiseert deze week al jaren, om meer mensen te motiveren om te kiezen voor een baan in Zorg en Welzijn. Dit jaar gebeurt dat onder een nieuwe naam en in een nieuw jasje, aansluitend bij de landelijke Ik Zorg-campagne. De Ontdekdezorgweek richt zich op zij-instromers en her-intreders. Dit zijn mensen die al eerder in zorg en welzijn hebben gewerkt en willen terugkeren. Of die misschien juist in een hele andere sector werken, maar wel de Z-factor hebben.
 
Tijdens de Ontdekdezorgweek organiseren de veertien regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn door het hele land evenementen, zoals banenmarkten, carrière festivals, meet & greets en job cafés.
 
Door: Nationale Zorggids