Logo_logo_olvg

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam sluit twee poliklinieken nadat een medewerker is besmet met het coronavirus. De zorgverlener was onlangs in Noord-Italië op vakantie en heeft nog vier dagen in het ziekenhuis gewerkt na thuiskomst. Twee poliklinieken zijn gesloten uit voorzorg. Dit meldt Algemeen Dagblad.

De medewerker heeft op zowel de locatie Oost als West gewerkt in de dagen na de vakantie. Toen er klachten ontstonden is er een test uitgevoerd. Deze eerste test op het coronavirus was positief. Op de uitslag van een tweede test wordt nog gewacht.

Twee poliklinieken gesloten

De medewerker is werkzaam op de afdeling mond, kaak en aangezichtschirurgie (MKA). Op beide locaties is deze polikliniek uit voorzorg gesloten. Het OLVG heeft patiënten geïnformeerd die een afspraak hebben in het ziekenhuis. Een brief wordt gestuurd naar de patiënten die vorige week contact hebben gehad met de medewerker. Zo kunnen zij hun gezondheid in de gaten houden en hulp inschakelen wanneer zij symptomen vertonen. Op andere afdelingen van het OLVG kunnen patiënten gewoon terecht.

Door: Nationale Zorggids