Prominent schenkt 100 relaxstoelen voor zorgmedewerkers intensive care

Om zorgverleners een rust- en oplaadmoment te gunnen, stelt zitspecialist Prominent per direct honderd relaxstoelen ter beschikking aan alle ziekenhuizen met intesivecare-afdelingen in Nederland. Want als één groep in onze samenleving het momenteel zwaar heeft, dan zijn het de zorgverleners wel. Om zorgverleners letterlijk een steuntje in de rug te bieden, kunnen ziekenhuizen de relaxstoelen aanvragen voor hun personeel. Dit meldt Prominent.

Prominent doet vandaag een oproep aan ziekenhuizen om de relaxstoelen aan te vragen via www.prominent.nu/hartvoordezorg. Met deze actie haakt het familiebedrijf uit Nunspeet aan bij de actie Mijn Hart voor de Zorg.

Steun in de rug voor zorgpersoneel intensive care

“Het is de hoogste tijd dat we voor onze zorgverleners gaan zorgen”, aldus Geertjan van Olst, samen met zijn broer Michiel van Olst oprichters en eigenaren van Prominent. “We hebben vanuit ons netwerk het signaal gekregen dat zorgverleners op de intensive care weinig pauze kunnen nemen, zonder onderbreking lange diensten draaien in een beschermend pak en vaak meerdere (nacht)diensten achter elkaar draaien.
 
Rustmomenten zijn er voor deze zorgverleners dan ook nauwelijks en er is ook geen goede plek voor. Om die reden hebben wij vanuit Prominent besloten om alle zorgverleners op de IC-afdelingen letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug te bieden”. 
 

Honderd relaxstoelen voor IC-afdelingen

Om de zorgverleners een welverdiend rust- en oplaadmoment te bieden schenkt de zitspecialist honderd comfortabele Prominent stoelen aan alle ziekenhuizen met IC-afdelingen in Nederland. Voor ieder ziekenhuis met een IC-afdeling staan twee relaxstoelen klaar. Deze worden in samenwerking met partners in de zorg, zo snel mogelijk afgeleverd. Deze relaxstoelen zijn gratis en worden onder RIVM-condities afgeleverd. “Hiermee kunnen de zorgverleners echt even hun rust pakken in de pauze en vervolgens opgeladen hun goede werk hervatten”, aldus Van Olst. 
 

Aanvragen relaxstoelen

Iedereen werkzaam in een ziekenhuis met IC-afdeling kan de relaxstoelen aanvragen via www.prominent.nu/hartvoordezorg. Daarnaast kan rechtstreeks worden gebeld met Marcel Melk, accountmanager bij Prominent, via 06-13134525 om direct een afspraak in te plannen voor een snelle bezorging. 
 
Door: Nationale Zorggids