Gratis hotelkamer voor zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers kunnen gratis of voor een lage prijs in verschillende hotels in Nederland terecht tijdens de coronacrisis. Op die manier hebben zorgmedewerkers die hun huisgenoten niet willen besmetten, onderdak. Dit meldt de NOS.

Hotels lijden onder de crisis. Er is veel leegte doordat toeristen wegblijven. Martin de Boer, directeur van de hotels van Corendon: "We zijn het grootste hotel van de Benelux met 680 kamers. Normaal is 98 tot 100 procent bezet, dag en nacht bedrijvigheid en nu is het zo rustig." 

Gratis hotelkamer bij Corendon hotels

Op het verzoek van verpleegkundige Kimberley Wip, die met haar oma samenwoont, ging Corendon hotels graag in. Zij zocht gratis onderdak omdat ze het risico niet wilde lopen haar oma te besmetten met het coronavirus: "Ik overwoog om naar vrienden te gaan, maar in deze situatie wil je anderen niet aansteken. Ik heb toen heel brutaal een mailtje gestuurd naar verschillende hotels met de uitleg over mijn situatie. Deze reactie sprong eruit."

Gratis hotelkamer voor zorgmedewerkers 

Zorgmedewerkers kunnen ook bij andere hotels terecht. Zo kunnen zij via hotelshelpen.nl voor een lage prijs een kamer boeken. Dat kan een uitkomst zijn als ze bijvoorbeeld op een andere plek in het land aan het werk zijn en accommodatie nodig hebben. Zorgverleners (zoals verpleegkundigen, artsen en ambulancemedewerkers) maar ook familieleden van zorgverleners die dichterbij hun geliefden willen zijn en familieleden van coronapatiënten kunnen hier een kamer boeken.

Door: Nationale Zorggids