Humanitas verwelkomt nieuwe directeur Angelique van Dam

Het hoofdbestuur van vereniging Humanitas heeft Angelique van Dam opvrijdag 6 maart jl. benoemd tot directeur voor onbepaalde tijd met ingang van 1 april 2020. Angelique van Dam was sinds 13 mei 2019 reeds interim directeur bij de vereniging. Dit meldt Humanitas.

“2020 is een bijzonder jaar voor Humanitas: op 31 mei bestaan wij 75 jaar. Al 75 jaar helpen we mensen die het even niet alleen redden. Heel bijzonder werk, en ook bijzonder relevant. Misschien zelfs meer dan ooit. Onze doelstelling: bijdragen aan de samenlevingsopbouw, een steuntje in de rug voor de mensen die dat even nodig hebben. We doen dit vanuit onze humanistische visie waarbij gelijkwaardigheid de basis vormt. De nieuwe situatie door de sociale quarantaine - waarin we ons nu allen bevinden - levert nieuwe situaties en geven nieuwe ervaringen. En deze nieuwe situaties vragen om creativiteit en oplossingsgerichtheid. En eigenlijk past dat heel erg bij Humanitas”, aldus Angelique van Dam. Humanitas is van, voor en door mensen.

Eerder werkzaam geweest bij verenigingen voor zieken

Angelique van Dam is eerder werkzaam geweest als directeur van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad), nu bekend als Ieder(in) en van de Multiple Sclerose Vereniging Nederland. Daarmee heeft zij veel ervaring opgedaan met de dynamiek van verenigingen binnen zorg en welzijn. Naast haar werk voor Humanitas, is ze ook actief voor de Osteoporose Vereniging en werkt ze in diverse projecten aan de ontwikkeling en implementatie van een eigen aanpak MLM – Mijn Leven Met…Wie? Dat is een aanpak waarmee je in vier uur inzicht krijgt in je netwerk, zodat je weet wie je kunt bellen als je iemand nodig hebt.

Door: Nationale Zorggids