Virtuele fietstocht Helden Ride voor steunfonds zorgverleners
De Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWIC) heeft het steunfonds voor zorgverleners met corona in het leven geroepen. Toertochtorganisator NL Tour Rides heeft ten bate van dit Steunfonds de Helden Ride 2020 bedacht. Deelnemers fietsen een virtuele 'Ronde van Nederland' met echt gereden kilometers voor de helden in de zorg. Inmiddels is er al bijna voor 50.000 euro gedoneerd. Dit meldt NL Tour Rides.
De eerste editie van de Helden Ride, die loopt van 1 mei tot en met 30 juni, biedt plaats aan duizend toerwielrenners. Deze editie is uitverkocht. Inmiddels is de inschrijving voor de tweede editie van de Helden Ride geopend. Vanaf 1 juni tot en met 31 juli kunnen wederom duizend deelnemers meedoen en kiezen om één van de twee uitdagingen te voltooien.
 

Virtuele Ronde van Nederland

Er is een virtuele Ronde van Nederland van 1000 km (Epic Challenge) en een van 500 km (Intense Challenge). Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door hun omgeving. Donaties zijn 100 procent voor het steunfonds
 
Helden Magazine is mediapartner van de Helden Ride geworden en oprichters Frits en Barbara Barend gaan ook de uitdaging aan om de Ronde van Nederland in twee maanden tijd te voltooien en daarmee het Steunfonds te supporten.
 
Meer informatie kunnen alle fietsers, toerwielrenners en mountainbikers vinden op: www.heldenride.nl.
 
Door: Nationale Zorggids