Normal_palliatief

Brancheorganisatie ActiZ heeft twee opleidingstrajecten ontwikkeld voor oud-KLM-stewardessen die in de ouderenzorg willen werken: één voor stewardessen die tijdelijk geen werk hebben en een voor stewardessen die een permanente overstap naar de zorg willen maken. Dit meldt Skipr. 

De opleidingstrajecten zijn ontwikkeld voor zorgorganisaties Elde Maasduinen in Brabant en tanteLouise. Volgens de bestuurder van Maasduinen hebben veel stewardessen al eerder een zorgopleiding gevolgd. “Het is echt een bekende route dat mensen na een zorgopleiding iets anders gaan doen, maar nu weer terug willen komen. En hoe wrang ook, als het slechter gaat met de economie, gaan mensen meer werken. Soms ook omdat partners hun baan verliezen.”

Toestroom van medewerkers in de zorg

Dat er animo is voor beide trajecten, mag dus geen verrassing zijn. Voor elk traject zijn er ongeveer 175 aanmeldingen binnengekomen. De bestuurders van de zorgorganisaties zien dat de coronacrisis sowieso zorgt voor een toestroom van medewerkers in de zorg. Zij-instromers, maar ook gepensioneerden die tóch iets langer bleven doorwerken. Met de door ActiZ ontwikkelde trajecten hopen de zorgorganisaties een structurele oplossing te hebben gevonden voor de tekorten in de zorg.

Door: Nationale Zorggids