Normal_geld1

Sinds 1 oktober is het loket open voor ziekenhuizen die een coronabonus voor hun personeel willen aanvragen. Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde onlangs een lijst met zorgberoepen die hier wel en geen recht op hebben, maar daar trekken ziekenhuizen zich niets van aan. Op advies van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra vragen hospitalen deze zorgbonus van 1.000 euro aan voor al hun personeel. Dit meldt NRC, die tien Nederlandse ziekenhuizen hiernaar vroeg. 

“Het maken van onderscheid tussen functies vindt de NVZ niet wenselijk, noch uitvoerbaar. Alle zorgmedewerkers hebben bijgedragen aan het bestrijden van de coronacrisis”, zegt de branchevereniging. Wel houdt het de salarisgrens aan die ook het ministerie van Volksgezondheid aanhoudt: een zorgmedewerker mag niet meer verdienen dan 73.000 euro bruto bij een voltijd dienstverband.

Onder meer het Albert Schweitzer ziekenhuis, St. Jans Gasthuis in Weert en de universitaire ziekenhuizen in Utrecht en Nijmegen vragen de coronabonus aan voor al hun zorgpersoneel dat niet meer dan twee keer modaal verdient.

Door: Nationale Zorggids