Normal_ouderenzorg_mantelzorg_rolstoel_bejaarde_oudere_verpleging_verpleegster

Gronings en Drents horecapersoneel laat de oproep voor tijdelijk bijspringen in de zorg niet liggen. Massaal reageren zij op een zorginstelling die hen nodig heeft voor hun horecavaardigheden. De bedoeling is dat zij in vijf woonzorgcentra koffie en andere drankjes inschenken en als gastheer of -vrouw aan de slag gaan, legt de Noord-Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) uit. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Nu ook in het noorden van het land zorgpersoneel uitvalt door corona, is de nood nog hoger dan normaal. Daarom is de NNCZ op zoek gegaan naar een creatieve oplossing: het tijdelijk inzetten van horecapersoneel voor laagdrempelige taken. “Ze gaan geen bewoners wassen of aankleden”, legt NNCZ-bestuurder Roeli Mossel uit. Haar organisatie heeft contact gehad met grote horecabedrijven die geïnteresseerd zijn in de oproep, maar ook kwamen ruim honderd losse aanmeldingen binnen.

Horecapersoneel dat tijdelijk in de zorg kan werken, krijgt ook door de zorginstelling betaald. Dit maakt dat de financiële druk op horecagelegenheden enigszins afneemt.

Andere zorginstellingen in de provincies hebben bij NNCZ aangeklopt voor meer informatie.

Door: Nationale Zorggids