Normal_maxima

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 29 oktober op uitnodiging van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een werkbezoek gebracht aan huisartsenpraktijken in Driebergen. Het bezoek stond in het teken van de bijzondere uitdagingen voor huisartsen en doktersassistenten in coronatijd, waaronder het veilig en efficiënt organiseren van de jaarlijkse griepvaccinatie. Dit meldt het Koninklijk Huis. 

De gesprekken met huisartsen en doktersassistenten vonden plaats in Gezondheidscentrum De Bosrand in Driebergen, waarin drie huisartsenpraktijken met in totaal acht huisartsen zijn gevestigd en momenteel een speciale ‘vaccinatiegang’ is ingericht.

Koningin Máxima sprak eerst met een aantal doktersassistenten over de impact van corona op hun werk, bijvoorbeeld omdat het aantal telefoontjes van patiënten enorm is toegenomen. Vervolgens kreeg zij een rondleiding in de huisartsenpraktijk en bracht zij een bezoek aan het vaccinatiespreekuur, waar zij enkele patiënten en doktersassistenten ontmoette.

Continuïteit huisartsenzorg

Tenslotte ging Koningin Máxima in gesprek met drie huisartsen met een verschillende praktijk en patiëntenpopulatie over de veranderde manier van werken, hun zorgen en verwachtingen voor de komende maanden. Uit recent onderzoek van de LHV kwam naar voren dat huisartsen zich zorgen maken over de continuïteit van de huisartsenzorg.

Door: Nationale Zorggids