Normal_rss_entry-256719

Kraamverzorgenden krijgen dit jaar 3 procent loonsverhoging vanaf 1 juli, een eenmalige uitkering van 150 euro bruto plus een verhoging van de eindejaarsuitkering met 1,5 procent. Daarover is een onderhandelaarsakkoord gesloten tussen brancheorganisatie Bo Geboortezorg en zorgvakbonden.

De partijen overleggen al sinds september vorig jaar over een nieuwe cao en kunnen het over andere punten nog niet eens worden. Maar ze hebben volgens Bo besloten tot een kortlopende overeenkomst (tot en met 31 december) omdat ze vinden dat kraamverzorgenden niet de dupe mogen worden van de moeizame onderhandelingen.

Amper volwaardig onkomen

"De meeste kraamverzorgenden hebben doordat ze in deeltijd en onregelmatig werken nu al amper een volwaardig inkomen. Zonder aantrekkelijke afspraken wordt het steeds moeilijker om kraamverzorgenden te vinden en voor dit mooie vak te behouden", zegt Marco Dons, bestuurder arbeidsvoorwaarden CNV. Maar zijn bond vindt het principeakkoord een overeenkomst waar ze "in onzekere tijden bij onze leden mee aan kan komen".

Door: ANP