Normal_pexels-karolina-grabowska-4021779

Volgend jaar zal de regeling voor de zorgbonus anders zijn dan dit jaar. Zo’n 1,2 miljoen werknemers in de zorg krijgen dit jaar de zorgbonus van 1000 euro en dat zijn er veel meer dan het kabinet had bedoeld. Het budget is fors overschreden en dat wil minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) volgend jaar voorkomen. Dit meldt Skipr. 

De zorgbonus was bedoeld als blijk van waardering voor alle medewerkers die direct met coronazorg te maken hebben. Nu blijkt dat dit jaar voor 90 procent van alle zorgmedewerkers een bonus is aangevraagd, terwijl het kabinet uitgegaan was van een percentage van 67 procent.

Volgens De Jonge zorgen de bonussen van dit jaar voor een flinke som belastinggeld voor iedere Nederlander. De bonussen van dit jaar zijn samen 2,2 miljard euro. Volgend jaar is er 720 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bonus. In totaal is dat bijna 3 miljard euro, wat neerkomt op een bedrag van ruim 200 euro per Nederlander. 

Vanwege de aanzienlijke overschrijding wil de bewindsman dat de bonussen van volgend jaar binnen de 720 miljoen euro passen. Daarover komt in februari meer duidelijkheid.


Door: Nationale Zorggids