Normal_rss_entry-261627

Het tekort aan zorgpersoneel zet nog steeds door. De vacature voor ic-verpleegkundige staat in de top 5 van vacatures met de grootste stijgingen. Over het algemeen stagneert de groei van de Nederlandse arbeidsmarkt. Het totaal aantal vacatures lag de afgelopen maand aanzienlijk lager dan in dezelfde maand in 2019, meldt vacaturesite Indeed op basis van eigen onderzoek.

In oktober was er nog een stijgende vraag naar verpleegkundigen voor individuele gezondheidszorg, zoals thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg. Dat is veranderd naar een oplopende vraag naar verpleegkundigen voor de spoedeisende hulp en intensive care. "Het afgelopen half jaar zien we dat de vacaturetrend een directe afspiegeling is van de ontwikkelingen rondom Covid-19", zegt een woordvoerster van Indeed.

Herstel arbeidsmarkt

In Nederland is nog steeds sprake van herstel van de arbeidsmarkt, al is de groei van het aantal vacatures in de afgelopen maanden afgevlakt. Duitsland volgt een soortgelijke trend, in België is afgelopen maand sprake geweest van een afname van het aantal vacatures. Bij de zuiderburen is de vacaturetrend 33 procent lager dan een jaar geleden.

Door: ANP