Normal_rss_entry-261863

De Nederlandse documentaire serie Het Zaad van Karbaat van documentairemaakster Miriam Guttmannis is geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Film Festival. De film zal daar ook zijn wereldpremière beleven. De serie is als enige Nederlandse productie geselecteerd voor het Indie Program.

Dat heeft producent De Familie Film & TV dinsdag gemeld. Het Zaad van Karbaat is het debuut van Miriam Guttmann. Zij is in 2018 afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie.

De driedelige serie vertelt het verhaal van de Zwolse vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat, die zijn eigen zaad gebruikte om meer dan 65 van zijn patiënten te insemineren. Regisseur Guttmann onderzoekt via het verhaal van Karbaat de discussie over nature vs. nurture, de wens voor onsterfelijkheid en de morele vraagstukken omtrent anoniem donorschap.

Het festival vindt eind januari plaats in de VS. Het Zaad van Karbaat is geproduceerd door De Familie Film & TV en zal op maandagen 1, 8, en 15 maart 2021 te zien zijn bij de VPRO op NPO 2.

Eerdere series die door Sundance geselecteerd werden, zijn onder andere O.J.: Made in America en Leaving Neverland. Filmmakers als Quentin Tarantino (Inglorious Bastards, Pulp Fiction) en Jim Jarmusch (Stranger Than Paradise, Mystery Train) braken op Sundance door.

Door: ANP