Normal_ziekenhuis_ziekenhuisbed_patient

Het Rode Kruis wordt tijdens de tweede coronagolf steeds vaker gevraagd om te ondersteunen bij zorginstellingen. De werkdruk is groot in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Sinds november is het beroep op de extra handen van het Rode Kruis verdubbeld. Momenteel ondersteunt het in 21 zorginstellingen en er komen nog steeds nieuwe verzoeken binnen. Dit meldt Rode Kruis. 

“De zorgverleners staan al bijna een jaar voor de bijna onmogelijke opgave om alle coronapatienten en andere patiënten de medische hulp te bieden die zij nodig hebben. We kunnen hen niet in de kou laten staan en moeten een helpende hand bieden. Deze hulp is nu belangrijker dan ooit”, zegt directeur Marieke van Schaik van het Rode Kruis. Daarom vragen 3FM en het Rode Kruis met 3FM Serious Request: The Lifeline deze week aandacht voor de hoogspanning in de zorg in binnen- en buitenland. Met de actie wordt geld opgehaald om de zorg te ontlasten.

Ondersteuning van verpleegkundigen

Hulpverleners van het Rode Kruis helpen in verschillende verpleeghuizen en ziekenhuizen bij de ondersteuning van verpleegkundigen. Zij helpen met taken als het reinigen van bedden en materialen, zij begeleiden mensen naar de juiste afdelingen en vullen materialen bij. Geschoolde hulpverleners verrichten ook lichte verpleegkundige handelingen, zoals het meten van bloeddruk, saturatie en bloedglucose. Ze rijden daarnaast huisartsen rond die patiënten bezoeken die besmet zijn met het coronavirus of getest moeten worden op het virus. Mensen die besmet zijn en naar het ziekenhuis moeten, maar niet zelfstandig kunnen reizen, worden ook op verschillende plekken in Nederland door het Rode Kruis vervoerd.

 

3FM Serious Request: The Lifeline

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van het coronavirus tegengaat. Afgelopen vrijdag zijn drie dj-teams in lockdown gegaan op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 is te zien en te horen tot en met 24 december op 3FM, NPO 1 extra, updates via NPO 1 en online op npo3fm.nl.

Door: Nationale Zorggids