Normal_zorgpersoneel_corona_verpleegkundige

Vanaf vandaag, maandag 4 januari, krijgen de bijna 270.000 zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen een uitnodiging om een afspraak te maken voor een coronavaccinatie. Zij ontvangen de uitnodiging per (digitale) brief van hun werkgever. Deze groep zorgmedewerkers kan, nadat zij de brief hebben ontvangen, een afspraak maken via het callcenter van de gezamenlijke GGD’en. Dit meldt RIVM. 

De zorgmedewerkers in de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen zijn de eerste groep die in aanmerking komen voor een coronavaccinatie. Zij krijgen het vaccin van Pfizer. Voor optimale bescherming is het nodig dat zij zich tweemaal laten prikken met drie weken tussen de eerste en tweede prik. De afspraak voor beide prikmomenten bij hen in de regio kunnen zij na ontvangst van de brief zelf maken via het GGD-callcenter. Dit landelijke center is zeven dag per week geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur en wordt bemenst door tweeduizend personen.

Eerste vaccinaties

Na de groep zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, worden de zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en wmo-ondersteuning uitgenodigd om een afspraak te maken voor de vaccinatie tegen corona. De inenting van medewerkers in de acute zorg start op de kortste termijn waarop dit zorgvuldig mogelijk is. Wanneer dat precies is moet blijken uit een plan van aanpak van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, dat snel wordt verwacht.

Door: Nationale Zorggids