Normal_vaccin_inenten_prik

Het GGD heeft 25 priklocaties ingericht waar zorgpersoneel in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg zich begin dit jaar met het Pfizer-vaccin kan laten inenten tegen corona. Elke provincie heeft ten minste één GGD-priklocatie, maar de meeste zijn te vinden in het westen en midden van Nederland. Dit meldt NU.nl. 

Wie zich in Noord-Holland wil laten prikken, kan naar Alkmaar, Purmerend, Amsterdam, Huizen of Schiphol. In Zuid-Holland staan prikmedewerkers klaar in Leiden, Den Haag, Rotterdam The Hague Airport en in Dordrecht. In Gelderland zijn er drie locaties: Apeldoorn, Wijchen en Arnhem. Er zijn zes provincies waar slechts één vaccinlocatie is: Zeelanders kunnen naar Goes, zorgverleners in Friesland naar Leeuwarden, Groningers naar Groningen, Utrechters naar Utrecht en in Lelystad vestigt zich de vaccinatielocatie van Flevoland.

Overijssel heeft twee prikplekken, te weten Zwolle en Enschede. In Noord-Brabant kun je al zorgmedewerker naar Eindhoven, Veghel en Breda en Limburgse zorgverleners zijn welkom in Venlo en Maastricht.

Voorrang ouderen

Het Pfizer-vaccin gaat eerst naar zorgpersoneel van verpleeghuizen, en mogelijk ook naar ouderen. Eerder adviseerde de Gezondheidsraad een ander vaccin voor ouderen, maar nu blijkt dat het vaccin van Pfizer ook zeer goed werkt bij kwetsbaren, gaat het kabinet onderzoeken of deze groep ook de prik hiervan krijgen.

Door: Nationale Zorggids