Normal_tuchtcollege_stethoscoop

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat onderzoek doen naar uitspraken van een BIG-geregistreerd basisarts (en homeopathisch arts) afgelopen zondag tijdens een protestactie tegen de coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam. De afgelopen dagen heeft de inspectie tientallen klachten over de man ontvangen die leugens zou verspreiden over corona. Dit meldt NOS. 

Inspecteur-generaal Marina Eckenhausen van IGJ heeft al laten weten dat zijn uitspraken een klap in het gezicht zijn van zorgverleners in de frontlinie. De Inspectie gaat eerst het gesprek aan met de man om te bekijken of hij zijn uitspraken nog steeds steunt. Hij kan er vanaf komen met een waarschuwing, maar als hij blijft doorgaan met het verspreiden van leugens en desinformatie, volgt mogelijk een klacht bij het Medisch Tuchtcollege, aldus IGJ. Dit zet een juridische procedure in werking.

Bang voor vaccin en coronamaatregelen

De arts sprak zondag over het coronavaccin dat mensen zou vermoorden. Hij zou geen vrees hebben voor corona, maar het vaccin en de coronamaatregelen wordt hij heel bang van. Bovendien zouden de intensive cares volgens hem helemaal geen coronapatiënten behandelen en zouden artsen in ziekenhuizen 20.000 euro per persoon krijgen om de leugens vol te houden.

Door: Nationale Zorggids