Workshops dagproject

De maatregelen met betrekking tot het Corona-virus hebben een impact gehad op elk denkbaar vlak van onze maatschappij, zo ook het onderwijs. Leerlingen zitten veel thuis en lopen hierdoor ontzettend veel mis. Denk hierbij aan het fysieke onderwijs, het opbouwen van een sociaal netwerk, het ontwikkelen van sociale skills maar ook het opdoen van inspiratie. De leerling is tegenwoordig lastig te bereiken, laat staan te inspireren. Er kan, en moet misschien wel, een grote stap worden gezet om deze “verloren” tijd in te halen wanneer dit weer mogelijk is. Een dagproject is een van de oplossingen die mogelijk is om dit doel te behalen. 

Tijdens een dagproject gaan de leerlingen aan de slag met het leren en uitvoeren van veel nieuwe dingen. De hele school is deze dag bezig met het meedoen aan de workshops en activiteiten die worden georganiseerd. Deze workshops en activiteiten worden samen door de basisschool en dagproject.nl samengesteld. Dagproject.nl heeft een breed aanbod, voor elke school in het primair onderwijs zit er wat interessants tussen. Het fijne aan samenwerken met dagproject.nl is dat veel van de organisatie uit handen kan worden gegeven, scholen houden hierdoor veel tijd over. Dagprojecten worden altijd op maat georganiseerd, op basis van wat de basisschool kan faciliteren. 

De cultuurproeverij

De cultuurproeverij is een goed voorbeeld van een dag waarbij er veel inspiratie wordt opgedaan. Tijdens deze dag gaan de leerlingen aan de slag binnen veel verschillende disciplines. Zo kan een leerlingen in de ochtend bezig zijn met digitale media, voor de lunch een theaterworkshop volgen en in de middag bezig zijn met het produceren van muziek. Dit is écht een dag waarbij leerlingen nieuwe dingen leren en wellicht wel naar huis gaan vol inspiratie.

Dagproject.nl werkt alleen samen met workshopdocenten die het vak begrijpen en dit kunnen toepassen in hun eigen expertise. Is dit wat voor uw school? Neem dan vooral eens een kijkje op onze website.