Normal_coronavaccin__vaccineren__inenten__prik

In januari hebben minstens negen grote zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland flink meer medewerkers gevaccineerd dan de bedoeling was. De vaccins waren bedoeld voor zorgmedewerkers die direct contact hebben met bewoners. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat Argos Zorggroep al het personeel inentte, zelfs diegenen zonder zorgachtergrond. Dit meldt RTL Nieuws. 

Argos stuurde ook salarisadministrateurs, inkoopmedewerkers en koks een uitnodiging voor vaccinatie tegen corona. Een goed deel van deze medewerkers werkt thuis en heeft geen cliëntcontact. Volgens de nieuwssite gaat het niet om een fout, maar is hier bewust voor gekozen. Immers, ook Argos heeft een brief ontvangen van brancheorganisatie ActiZ waarin expliciet staat dat alleen medewerkers die direct contact hebben met bewoners, voorrang krijgen bij de coronavaccinatie. Het is niet duidelijk hoeveel niet-zorgmedewerkers op de uitnodiging zijn ingegaan.

Code rood

De zorgorganisatie laat weten geen spijt te hebben van haar ruimhartige vaccinatiebeleid. “Als we hier straks code rood hebben, worden medewerkers van de administratie ook ingezet op andere taken binnen de zorg. Wij hebben mensen nodig om de zorg te bieden. Je moet soms alle zeilen bij zetten.”

Ook acht andere zorgorganisaties binnen samenwerkingsverband Conforte entten ruimer in dan het overheidsbeleid. Daar ontvingen bijvoorbeeld koks en receptionisten een uitnodiging. Want, zo stelt Conforte, ook zij hebben indirect contact met bewoners.

Door: Nationale Zorggids