Normal_extrahandenzorgstudenten02umcg

Studenten die nu een zorg of welzijn opleiding volgen, kunnen per direct betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis. Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg ziet dat de vraag naar zorgprofessionals onverminderd groot blijft. Dit maakt dat Extra handen voor de zorg nu ook actief op zoek is naar bijna-zorgprofessionals; medisch studenten. Dat meldt Extra handen voor de zorg. 

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties, die hard hulp kunnen gebruiken. Zij hebben een groot bestand van mensen, met name zonder zorgervaring, die willen helpen in de zorg. Zij kunnen dit doen vanuit door de overheid gesubsidieerde coronabanen. 

Toch blijft de vraag naar meer zorgprofessionals groot. Zij zijn echter bijna allemaal al aan de slag in de zorg. Daarom worden studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn, opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Na aanmelding op extrahandenvoordezorg.nl worden zij afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgorganisaties in de regio, gematcht op basis van hun kennis en beschikbaarheid.

Landelijke campagne roept zorgstudenten op voor bijbaan in de zorg

De zorg staat voor een ongekende opgave. De coronacrisis leidt tot allerlei uitdagingen, waarvan de hoge werkdruk in de zorg een belangrijke is. Door studenten die een opleiding volgen tot verzorgenden, verpleegkundige, behandelaar of arts te verbinden aan bijbanen die de werkdruk verlagen, kunnen we de zorg in Nederland vooruit helpen. De voornamelijk onlinecampagne trapt af op donderdag 18 februari. Ook worden onderwijsinstellingen gevraagd om hun zorgstudenten en alumni te motiveren om bij te springen in de zorg. 

Door: Nationale Zorggids