Normal_pexels-cottonbro-5081930

Psychologen plaatsen op de app TikTok luchtige en muzikale filmpjes met diepgang, om zo de doelgroep van eenzame en sombere jongeren te bereiken. Jongeren praten niet makkelijk over deze gevoelens en dus proberen psychologen de taboe te doorbreken en de drempel om hulp te zoeken lager te maken. Dit meldt NU.nl. 

“Als psycholoog moet je de taal van jongeren spreken. Jongeren houden van kort en krachtig, niet van ellenlange zware gesprekken. Je moet ze nu op een andere manier weten te bereiken”, zegt jongerenpsycholoog Danielle Verroen. Ze is blij dat veel psychologen TikTok weten te vinden, want dat is waar veel 15- tot 19-jarigen en 12- tot 14-jarigen zich bevinden.

Psychologen vertellen er onder meer over depressie, eenzaamheid en wat een burn-out precies inhoudt. Zware onderwerpen worden aangekaart, maar op een iets luchtigere en toegankelijkere manier. “Je moet oppassen dat het niet ongepast wordt”, zegt psycholoog Hanan Haddouch. Jongeren vragen haar via TikTok of en hoe ze een afspraak kunnen maken bij een psycholoog en wat ze met hun ouders kunnen bespreken.

Door: Nationale Zorggids