Normal_ontdekdezorg_week

Van 22 tot en met 27 maart vindt de Ontdekdezorg week plaats, dit jaar geheel digitaal. Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen online rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt. Dit meldt RegioPlus. 

Het afgelopen jaar heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat zorg en welzijn van het allergrootste belang zijn. Voldoende en goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar. Veel Nederlanders kijken door corona met meer interesse naar de zorg. Maar hoe kom je erachter of daar echt je hart ligt en of je de stap wilt zetten om te veranderen van baan? En hoe pak je dat dan aan? De Ontdekdezorg week helpt bij het beantwoorden van deze vragen.

Webinars

Iedereen die geïnteresseerd is in leren en werken in zorg en welzijn kan tijdens de Ontdekdezorg week praktische informatie krijgen via landelijke webinars. Ook kunnen geïnteresseerden rondkijken op de digitale Ontdekdezorg markt, waar werkgevers uit zorg en welzijn zich presenteren. Bezoekers kunnen met zorgorganisaties contact opnemen en meteen een afspraak inplannen. Of meedoen met een online kennismakingsevenement van een werkgever in de buurt.

De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door de 14 regionale werkgeversorganisaties, verenigd in RegioPlus, in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisaties.

Door: Nationale Zorggids